dec

04

Online workshop live codingu vizuálov s Hydrou

vstupné: 10 €

Dvojdňový online workshop (ZOOM meeting) vedený lektorkou OliviouvJack v angličtine.
PIATOK 4 Dec 16.00-18.00
SOBOTA 5 Dec 14.00-16.00
 
Úvod do ‘live-codingu’, teda programovania pomocou online vizuálneho syntetizátora Hydra (http://hydra.ojack.xyz/), inšpirovaného analógovou modulárnou syntézou. Hydra umožňuje transformáciu, moduláciu a zlučovanie viacerých vizuálnych zdrojov (oscilátorov, kamier, okien aplikácii, videostreamov) prostredníctvom kombinovaných funkčných sekvencií. Workshop poslúži ako úvod do kreatívneho programovania a tvorby živých vizuálov v tomto flexibilnom systéme. Workshop je určený aj pre úplných začiatočníkov, Účastníci budú potrebovať vlastné PC alebo laptop a slúchadlá.
 
Olivia Jack je programátorka a umelkyňa, ktorá pracuje s open-source softvérom, kartografiou, živým kódovaním a experimentálnymi rozhraniami. Jej výskumné záujmy zahŕňajú algoritmické znázornenia chaosu a neistoty, vytváranie peer2peer sietí a živé kódovanie ako spôsob kontinuálneho dialógu alebo spätnoväzbovej slučky medzi ňou a jej počítačom. Je tiež vývojárkou platformy Hydra. V rámci nej sa zameriava na živé kódovanie vizuálnych obsahov, ktoré je inšpirované analógovou modulárnou syntézou. Olivia Jeck pochádza zo San Francisca, no v súčasnosti žije v kolumbijskej Bogote, kde vytvára interaktívne vizualizácie pre tanečné a divadelné laboratórium ATI-ERRA. 

 

Pre účasť na workshope je nutné vopred uhradiť registračný poplatok tu a vyplniť registračný formulár, ktorý nájdete tu.

Pdujatie organizuje A4 v rámci projektu medzinárodnej spolupráce Re-Imagine Europe, spolufinancovaného z programu EU Kreatívna Európa, Fondom na podporu umenia a hlavným mestom SR Bratislava.

vstupné: 10 €