júl

10

sobota o 20:00

Shibuya Motors, Tittingur, Tomáš Prištiak

vstupné: 7 € / 5 € zľavnené

Rozšírená zostava death-jazzového (či avant-core) projektu Shibuya Motors sľubuje divokú improvizačnú smršť v podaní zostavy Slávo Krekovič (stôl plný elektroniky) a Miro Tóth (odviazaný vokál a virtuózne saxofóny), ktorých dopĺňajú až dvaja elitní bubeníci – Viedenčan Didi Kern (Fuckhead, Bulbul) a Balázs Pándi z Budapešti (spoluhráč Jima Jarmuscha, Thurstona Moora, Merzbow či viacerých metalových projektov). Rovnaké obsadenie ako na platni, ovenčenej cenou Radio_Head Awards, rovnaký koncept: žánre odviate vetrom z reproduktorov, ostáva len čistá energia a vysoké napätie. “Přišli, zničili a zanechali široké úsměvy na tvářích,” napísal o vystúpení na festivale Alternativa magazín Aardvark.

 

Kodaňsko-slovenské duo Tittingur (Dominik Suchý a Matúš Mordavský) vystupuje pomerne zriedka, ale zato husto. Hoci hrá dvojica abstraktnú, technom inšpirovanú pulzujúcu a emocionálnu elektroniku, jej nedávny album Epiphany zároveň tematizuje aj skepsu z klimatickej krízy. Časopis Fullmoonzine sa o nahrávke vyjadril trefne: “brutalistická dystópia prenášaná zvukom”.

 

Tomáš Prištiak
Rád nazýva svoju tvorbu jednoducho “emocionálnou hudbou”. Dala by sa pri pohľade zvonku pomenovať ako opatrne uhnietená zmes field recordingu, elektronickej produkcie a drsných zvukov klasických akustických nástrojov. Zaujíma ho prelínanie nehudobného zvuku ako média a postupov súčasnej hudby (nech to už znamená čokoľvek). Rád vytvára kolaborácie s umelcami z hudobnej, výtvarnej a dokonca i módnej scény. Pôsobí v hudobnej skupine Weltschmerzen, ako jeden z dua Tante Elze, a ako sólový performer (album Umelá chlopňa/Mechanical Heart Valve).

 

FB EVENT

 

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

vstupné: 7 € / 5 € zľavnené