okt

01

piatok o 19:00

Hradby samoty: Tábor Radosti (CZ), Contemplatron (PL), Magadan (CZ), UGFC (CZ)*

vstupné: 10 €

Hradby samoty uvádzajú koncertný večer, ktorý najviac vystihujú kľúčové slová dark ambient / industrial / ritual / power electronics / orchestral / experimental / audiovisual art.

Jihlavské dark ambientné duo Tábor Radosti obohacuje európsku industriálnu scénu už druhú dekádu. Ich vizuálne strhujúce živé vystúpenia predstavujú sónickú zvukovú bránu tvorenú dronmi, pulzujúcimi samplami, vokálmi a ornamentálnymi zvukovými krajinami.

Tibetská rituálna hudba v podaní poľského projektu Contemplatron sa nezaoberá emóciami dočasnej individuality, ale vždy prítomnými nadčasovými vlastnosťami univerzálneho života, v ktorom neexistujú naše osobné radosti a strasti, takže sa cítime v spojení so samotnými zdrojmi reality v najhlbšom jadre nášho bytia.

Magadan: názov ako synonymum k utrpeniu a smrti v jednom z najväčších a najhorších lágrov Sovietskeho zväzu. Power electronics s (konečne i) ženskou predstaviteľkou.

Za projektom UGFC stojí experimentálny umelec Willhelm Grasslich, ktorý ho pôvodne založil ako ďalší rozmer svojich textov a surrealistických vízií. Hudobne projekt stojí predovšetkým na atmosférickom dark ambiente s prvkami thereminovej elektroniky a martial industrialu.

*Na podujatia v A4 je možný vstup len pre zaočkovaných návštevníkov.*

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

vstupné: 10 €