okt

03

nedeľa o 20:00

K.A.M. (Adrienn Mária Kiss) – Beautiful Noise

vstupné: dobrovoľné vstupné

Nedeľa / 20.00 / performance / 

 

„Krásny hluk“ je audiovizuálnym experimentom o zvláštnom vzťahu znaku a významu. Maďarská intermediálna umelkyňa a experimentálna gitaristka Adrienn Mária Kiss predstaví v premiére novú audiovizuálnu performance/inštaláciu, ktorá vznikla počas jej trojmesačného rezidenčného pobytu v A4 v rámci programu VARP, podporeného Medzinárodným vyšehradským fondom.

Ako tvrdí nemecký filozof Theodor Lipps, hudba je forma umenia, ktorá je najvzdialenejšou od doslovného významu. Umelkyňa si zvolila prácu so zvukom ako rozšírenie maľby a pokúsila sa synchronizovať vizuálne a zvukové prvky, aby vytvorila nové spôsoby interpretácie. Maľované značky na plátnach, základné hudobné vybavenie, elektrické zvuky a digitálne efekty sú znakmi, ktoré využíva na vytváranie nových významov.

Predstavenie je výstupom rezidenčného pobytu umelkyne v A4 v rámci Visegrad Artist Residency Programu podporeného Medzinárodným vyšehradským fondom. Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Hlavné mesto SR Bratislava.

*Vstup na podujatia v A4 je možný len pre zaočkovaných návštevníkov*

vstupné: dobrovoľné vstupné