okt

19

utorok o 19:00

Akty Gabriely Gažovej / otvorenie výstavy

vstupné: vstupné dobrovoľné

🏷️ Výstavný projekt Akty Gabriely Gažovej predstavuje sériu figurálnych malieb ženských aktov, ktorých neuveriteľný príbeh poukazuje na problematiku vlastníctva, moci, autorstva a (ženského) či anonymného pohľadu/perspektívy.

〰️ man claims female nudes I painted are his to sell 〰️

🏷️ Stratená séria malieb ženských aktov bola v júni 2020 náhodne nájdená samotnou autorkou visiac vo výklade predajnej galérie v Bratislave. Majiteľ galérie sa k nim dostal dosiaľ neobjasnenou cestou a predával ich ako diela Neznámeho Autora – čím umelkyňu obral nielen o samotné diela a ich hodnotu (ktorú určil sám) ale aj autorstvo, meno či rodovú identitu.

🏷️ Autorka prostredníctvom výstavy Akty Gabriely Gažovej (man claims female nudes I painted are his to sell) vracia svojim maľbám svoje meno a skúma témy hodnoty diela, krehkosti vlastníctva, relevantnosť rodovej identity autorky či autora v žánri aktu, a kriticky reflektuje aj jeho dekoratívnu funkciu. V priestoroch A4 budú okrem ukradnutých diel vystavené aj neukradnuté mužské figurálne akty autorky. Výstava bude (konceptuálne) predajná.

Vernisáž sprevádza DJ nezvucil

kurátorky: Gabriela Gažová & Barbora Nemčeková
technická a produkčná asistencia: Aliza Orlan
autor titulnej fotografie: Ondrej Urban
technická asistencia a transport: Alexander Gažo

Podujatie je prístupné len pre zaočkovaných návštevníkov.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

vstupné: vstupné dobrovoľné