okt

26

utorok o 18:00

Moje telo, moja voľba! Diskusia o reprodukčných právach žien s varechovým workshopom

vstupné:

Zápasy o reprodukčné práva žien a všetkých ľudí s maternicou pokračujú. V parlamente je ďalší návrh zákona na obmedzenie prístupu k bezpečným interrupciám. A to v čase, keď opatrenia na zastavenie šírenia pandémie vážne ohrozili reprodukčné a sexuálne zdravie žien.
Aká bude realita žien a všetkých ľudí s maternicou v utorok 26. októbra, dnes ešte nevieme, všetko je v rukách pár desiatok poslancov a poslankýň. Určite sa však v tento deň stretneme na diskusii a varechovom workshope s členkami iniciatívy Nebudeme ticho!, ktoré od roku 2018 organizujú pochody za reprodukčnú spravodlivosť. Čo nás v tento večer čaká?
Diskusia s predstaviteľkami iniciatívy Nebudeme ticho!
18:00 – 19:30
Budeme hovoriť o tom, prečo je dôležité udržať a zlepšiť prístup k bezpečnej a legálnej interrupcii. Ale aj o tom, ako fašizmus a extrémizmus stoja na ideách nespravodlivého (nielen) rodového poriadku a antifeminizmu. A že snaha obmedzovať ľudské práva žien nie je žiadnou „kultúrnou vojnou“, ale vážnym ohrozením spoločnosti.
V diskusii tiež budeme hľadať spôsoby, ako týmto ohrozeniam čeliť – ako nielen spoločnými silami udržať prístup k bezpečným interrupciám, ale aj ako vytvárať spoločnosť, v ktorej sa všetky a všetci môžeme cítiť bezpečne a dôstojne. Spravodlivú, feministickú, antikapitalistickú aj antirasistickú.
*** Podujatie organizuje feministická organizácia ASPEKT. Diskusia je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva spravodlivosti SR v rámci dotačného programu na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie. Za obsah výlučne zodpovedá Záujmové združenie žien ASPEKT.***
Varechový workshop iniciatívy Nebudeme ticho!
19:30 – 21:00
Po diskusii bude nasledovať sieťovací varechový workshop, ktorý organizuje iniciatíva Nebudeme ticho! Jednou zo stratégií, ako vytvárať spravodlivú a feministickú spoločnosť, v ktorej sa cítime bezpečne, je totiž stretávať sa a organizovať sa.
Sieťovací workshop organizujú členky iniciatívy Nebudeme ticho!
Podujatie bude prístupné len pre zaočkovaných vakcínou proti vírusu COVID-19.

vstupné: