máj

30

pondelok o 20:00

Bratislava v pohybe – Dance On: Góbi Dance Company (HU): FREESTYLE*

vstupné: 12 € /  7 € študenti, seniori, taneční profesionáli

Tanec R. Mito, F. Esterházy, R. Góbi, choreografia R. Góbi, hudba D. Szegő, dramaturgia A. Zsigó, svetelný dizajn P. Beranová, osvetľovací technik Z. Bottová, B. Kovács, asistenti produkcie L. Hashimoto, L. Maros, Á. Bakk, s podporou: Budapest Spring Festival, Performing Arts Japan, Kreatívna Európa Program (i-Portunus), Lifelong Burning, Workshop Foundation, Kultúrne centrum Sín, MOHA – Nadácia Orkesztika, Ministerstvo ľudských zdrojov, Národný kultúrny fond, Nadácia Saison. www.gobirita.hu

 

Japonsko-maďarská koprodukcia

Diela Rity Góbi sa vyznačujú tak odvážnymi experimentmi ako aj starostlivo komponovanou

choreografiou. Hlavnými črtami jej štýlu sú geometria, minimalizmus a snaha o redukciu vyjadrovacích prostriedkov. Jej najnovšia inscenácia otvára dvere do sveta hravého jedinca.

Hracie pole je animované fyzickou prítomnosťou a interakciou dvoch postáv, Ruri a Rity. Hráči na seba reagujú zatiaľ čo sa zapájajú do intenzívnej akcie: beh, skákanie, plávanie, sú pod vodou alebo nad vodou… Táto súťaž však nie je o rýchlosti alebo výhre. Tentokrát účastníci zápasia s vlastnými telami, skôr ako s niekým iným. Freestyleoví plavci prinášajú na javisko súťaživosť, ale aj hravosť a pocit slobody.

Predstavenie je realizované v rámci projektu Aktivity Asociácie Bratislava v pohybe / DANCE ON. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Permanentka

Celú tržbu venujeme na pomoc Ukrajine.

vstupné: 12 € /  7 € študenti, seniori, taneční profesionáli