jún

15

streda o 20:00

Minizoom Lynne Sachs: Film About A Father Who

vstupné: 4 € / 2 € zľavnené

Réžia Lynne Sachs, USA, 2020, 74 min., eng + eng titulky

V rámci Minizoom Lynne Sachs  prinesieme dve projekcie, prvou bude celovečerný dokument Film About A Father Who. Počas obdobia 35 rokov medzi rokmi 1984 a 2019 filmárka Lynne Sachs nakrúcala 8 a 16 mm film, videokazety a digitálne zábery svojho otca Ira Sachsa st., bonvivána a obchodníka z Park City v Utahu. About A Father Who je jej pokusom pochopiť pavučinu, ktorá spája dieťa s rodičom a sestru so súrodencami.

Lynne Sachs je americká filmárka a poetka, ktorá sa vo svojej tvorbe venuje dokumentárnym a krátkym experimentálnym filmom, filmovým esejám alebo živým performance. Jej práca prekračuje hranice žánrov, využíva feministický prístup a introspektívnou formou skúma zložitý vzťah medzi osobným pozorovaním a univerzálnou historickou skúsenosťou. Zaujíma ju implicitné spojenie medzi telom, kamerou a materiálnosťou samotného filmu. Lynne Sachs v súčasnosti žije a pracuje v Brooklyne.

Z verejných zdrojov podporila Nadácia mesta Bratislavy a Bratislavský samosprávny kraj, projekt finančne podporila MČ Bratislava-Staré Mesto.

vstupné: 4 € / 2 € zľavnené