sep

12

pondelok o 20:00

Ensemble Nist-Nah – gamelanový orchester /+workshop

vstupné: 14 € na mieste / 12 € predpredaj / 2 € zľavnené / 20 € s workshopom

Výnimočný koncert sezóny: deväťčlenný gamelanový orchester, ktorý vedie austrálsky bubeník a perkusionista Will Guthrie. Gamelan je jedným z najfascinujúcejších fenoménov mimoeurópskej hudby – toto slovo označuje ako žáner, tak aj nástrojovú zostavu, ale niekedy je vnímané aj ako označenie pre jeden obrovský hudobný nástroj s radom rôznorodých súčastí, ovládaných jednotlivými hráčmi. V zostave prevládajú gongy a ďalšie perkusie z kovu, dreva i kože, ktoré vytvárajú rytmické aj melodické vzorce, vymykajúce sa európskej skúsenosti.

Will Guthrie má za sebou úctyhodnú sériu avantgardných projektov s hudobníkmi z celého sveta a od roku 2004 žije v Nantes vo Francúzsku. V Ensemble Nist-Nah tvorivo prepojil gamelan s bicou súpravou aj „nájdenými predmetmi“, ktoré zvukové spektrum ďalej rozširujú. Členovia orchestra pochádzajú z viacerých krajín a majú skúsenosti s najrôznejšími hudobnými žánrami od tradičnej a súčasnej vážnej hudby až po free jazz a noise.

 

http://ensemble-nist-nah.com/en

http://www.will-guthrie.com/index.php?/projects/ensemble-nist-nah

Pre tých s hlbším záujmom o hru na gamelane sme pripravili o 17.00 dvojhodinový workshop, na ktorý je dispozícii v predpredaji obmedzený počet miest.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

vstupné: 14 € na mieste / 12 € predpredaj / 2 € zľavnené / 20 € s workshopom