sep

16

piatok o 19:00

Fuzzy Earth: Harvest in The Hanging Gardens

vstupné: vstup voľný

Inštalácia bude prístupná 16-18.9. od 19:00 do 24:00. Každý deň od 19:00 do 20:00 budú inštaláciou sprevádzať umelci z kolektívu Fuzzy Earth.

Fuzzy Earth v A4 predstaví multimediálnu inštitúciu „Harvest in The Hanging Gardens“.
„Harvest in The Hanging Gardens“ zobrazuje špekulatívne skleníkové prostredie ako skrytý zázrak súčasnosti, ktorý je nasiaknutý kapitalistickými rozprávkami, romantickými poľnohospodárskymi presvedčeniami a sci-fi príbehmi. Inštalácia využíva technologicky upravený koberec, zvuk a projekciu ako médium na rozprávanie príbehov o výrobe potravín.

Vzhľadom na globálnu potravinovú a klimatickú krízu je nevyhnutné zamerať našu pozornosť na potravinové systémy, pretože spôsoby výroby, distribúcie a spotreby potravín sa stali jednou z hlavných výziev nadchádzajúcich desaťročí. Prostredníctvom tohto projektu pozývame návštevníkov, aby si nanovo predstavili systémy výroby potravín.

Inštalácia bola vytvorená ako súčasť rezidencie Fuzzy Earth v A4. Projekt je pokračovaním prebiehajúceho výskumu dvojice Fuzzy Earth so zameraním na Capsicum annuum (paprika). Počas výskumu úzko spolupracovali s poľnohospodárskymi inžiniermi, botanikami a farmármi, aby preskúmali spletité historické, sociálne a architektonické vzťahy v rámci postupov pestovania v skleníkoch.

Fuzzy Earth je budapeštianske kreatívne zoskupenie, ktoré funguje na hraniciach architektúry, umenia, dizajnu, záhradníctva a technológie. Založili ju Tekla Gedeon a Sebastian Gschanes. Fuzzy Earth vytvára priestory, objekty a eventy, ktoré skúmajú náš vzťah k prírode a technológii. Prostredníctvom aplikácie špekulatívnych metodológií ich práca spochybňuje úlohu ekologických prostredí, priemyselných krajín a botanických inštitúcií.

Organised with the support of the International Visegrad Fund as a part of Visegrad Arts Residency Programme. Supported using public funding by the Slovak Art Council and Bratislava City Foundation.
https://fuzzy.earth

vstupné: vstup voľný