okt

21

piatok o 20:00

Drama Queer – Hedwig a její Angry Inch

vstupné: 10 € predpredaj / 12 € na mieste / 8 € zľavnené

Autori John Cameron Mitchell, Stephen Trask, preklad a réžia: Pavel Košatka preklad piesňových textov Petr Soukup, dramaturgia Jaroslav Panenka, choreografia Tomáš Smička, kostýmy VECIZVECI.CZ, parochne: Jarmila Kamínková, hudobná supervízia Jiří Vidasov, Producent Libor Sloboda

Hrajú: Roman Tomeš, Vendula Príhodová / Elis Ochmanová
Kapela: Jiří Vidasov, Daniel Herman, Denis Sova, Dalibor Pelc

Napoly stand-up, napoly rockový koncert. Napoly spoveď, napoly divadlo. Napoly žena, napoly muž. Napoly zošitá, napoly rozorvaná. Napoly vás rozosmeje, napoly rozplakajú, napoly ju budete milovať a napoly neznášať. Ale aj ona, ako ktokoľvek z nás, túži po jedinom – nájsť svoju druhú polovičku… To je Hedwig, zoznámte sa. Prišla vám povedať, že nech ste, kto ste, nikdy na to nie ste sami. A tiež zabodnúť svoje vysoké podpätky nekompromisne do dnešnej doby, tak precitlivené na korektnosť všetkého druhu. Pretože v tomto predstavení nie je korektného vôbec nič!

Česká premiéra kultovej broadwayskej show, ovenčenej radom ocenení, vrátane cien Tony či trofejí z festivalov Berlinale, Sundance a nominácie na Zlatý glóbus pre jej filmovú verziu.

vstupné: 10 € predpredaj / 12 € na mieste / 8 € zľavnené