okt

22

sobota o 20:00

Bratislava v pohybe: Philippe Kratz (IT): Open Drift / Cassiel Gaube (BE): Soireé d’etudes

vstupné: 12 € predpredaj / 7 € zľavnené 

22
Philippe Kratz (IT): Open Drift
Choreografia, svetlá a kostýmy P. Kratz, Hudba B. Order, účinkujú N. Baldina a V. Galdo

Cassiel Gaube (BE): Soireé d’etudes

Sobota / 20.00 / Bratislava v pohybe / 12 € predpredaj / 7 € zľavnené 

Choreografia C. Gaube, tanec C. Gaube, A. Dobysh, W. Schreyeck, dramaturgia L. Baliasnaja, M. Fargion, M. Santkin, J. Rutgeerts, zvuk M. Pruvot, technická podpora a svetlá L. Schaltin, produkcia Hiros

 

Prechod, prenos a zdieľaný priestor nadobúdajú v Open Drift špeciálnu a určujúcu úlohu. Vychádzajúc z ikonického sóla „umierajúcej labute“ Michaila Fokina a Anny Pavlovej z roku 1905, ide o nový pohľad na starú tému s mladými interpretmi a interpretkami, pripomínajúcimi nám vzrušenie a kúzlo, ktoré môžu priniesť nové začiatky. Dve bytosti, akoby boli rozhodnuté vyťažiť zo stretnutia čo najviac, vedia, že ich spojila náhoda, ale aj to, že na krátku chvíľu sú jedinými svedkami vzájomnej existencie pred tým než budú opäť odlúčení, odpojení a neznámi a potenciálne transformovaní k lepšiemu.

Cassiel Gaube vytvoril dielo, ktoré v neustále sa vyvíjajúcej a rozširujúcej sa sérii etúd skúma bohatú slovnú zásobu House Dance. Podobne ako v hudbe, aj jeho tanečné etudy skúmajú a experimentujú s možnosťami tanečnej techniky House Dance. Tanečníci a tanečníčky, majúci skúsenosti so Street Dance, vychádzajú z bežne známych pohybov a hľadajú variácie krokov a invenčné spôsoby ich skĺbenia. Spolu s nimi sa Cassiel snaží odhaliť gramotnosť, ktorú táto prax vyžaduje a produkuje.

 

Organizuje Bratislava v pohybe.

vstupné: 12 € predpredaj / 7 € zľavnené