nov

18

piatok o 20:00

PLF (Opal Tapes), Vritti (Slovenská Tepláreň)

vstupné: 8 € predpredaj / 10 € na mieste / 2 € zľavnené

V A4 sa uskutočnia dva koncerty, ktoré budú súčasťou iniciatívy Slovenská Tepláreň. A4 taktiež podporuje požiadavky výzvy Ide nám o život, ktorú môžete podpísať aj vy: https://idenamozivot.sk/

Výrobca nástrojov a hlukový špecialista Peter Kutin, nomádska speváčka Freya Edmondes alias Elvin Brandhi a ikonoklastický bubeník Lukas König vytvorili trio s ťažko definovateľným štýlom, ktorý vyžaruje silu ako brutalistické štruktúry. Po streamovanom vystúpení na minuloročnom festivale NEXT trojicu teraz konečne privítame fyzicky a v plnej zostave. Nedávna debutová nahrávka z vydavateľstva Opal Tapes je vydarená, ale naživo je naživo.

Bratislavský projekt Vritti sa opäť po pár rokoch vynára z temnoty, aby priniesol to, na čo sme pri ňom zvyknutí: adrenalínové vystúpenia dvojice Peter Kerekeš (a.k.a. Hlukár) a Slávo Krekovič sú napriek zdanlivo “pesničkovej” štruktúre vďaka metóde totálnej improvizácie vždy iné, no vždy intenzívne, plné vrstevnatých polyrytmov, tiahlych drónov a prekvapivých zákrut.

Viac informácií o iniciatíve Slovenská Tepláreň: https://www.slovenskateplaren.sk/
Výzva Ide nám o život: https://idenamozivot.sk/

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

vstupné: 8 € predpredaj / 10 € na mieste / 2 € zľavnené