mar

09

štvrtok o 20:00

Debris Company: Hunger

vstupné: 9 € predpredaj / 12 € na mieste / 4 € zľavnené predpredaj / 8 € zľavnené na mieste

Text P. Lomnický, réžia, hudba J. Vlk, choreografia S. Vlčeková, svetelný dizajn, scéna J. Ptačin, výtvarná spolupráca A. Zelina, kamera F. Figel, kostýmy A. Pojezdálová, technická spolupráca J. Čabo, účinkujú L. Barilíková Spišáková, J. D. Minárik, D. Raček, produkcia M. Širáňová

 

Voľne podľa Knuta Hamsuna v anglickom znení so slovenskými titulkami.

 

Hlad – fyzický stav, ktorý si podmaňuje nielen naše telo, ale i myseľ. Postupne nás ovláda, zotročuje, definuje, pohlcuje, a keď ho neuspokojíme, začne nás zožierať zvnútra. Svet okolo nás prestávame vidieť jasne a dostávame sa na pokraj šialenstva. Hladné telo sa dá zachrániť príjmom potravy, čo však robiť, keď je hladná duša?

Hunger prichádza zo severskej inšpiráce a apeluje s veľkou naliehavosťou a aktuálnosťou. Jeho jednou rovinou je poslanie a kontext, druhou je imerzívny javiskový zážitok.

 

Inscenácia je voľne inšpirovaná románom Knuta Hamsuna, a predstavuje a analyzuje pojem hladu nielen z hľadiska jeho telesnej podstaty, ale tiež ako silnejúci fenomén súčasnosti – symbol človeka bolestne cítiaceho svoju prázdnotu a hladujúceho po živote, ktorý sa túto prázdnotu usiluje všemožne zaplniť a svoj hlad všemožne nasýtiť.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu a Nadácia mestai Bratislavy.

vstupné: 9 € predpredaj / 12 € na mieste / 4 € zľavnené predpredaj / 8 € zľavnené na mieste