mar

26

nedeľa o 20:00

Dezorzovo lútkové divadlo: Dukla, údolie smrti

vstupné: 9 € predpredaj / 12 € na mieste / 4 € zľavnené predpredaj / 8 € zľavnené na mieste

bábková dráma 

Réžia G. Dezorz, hrajú K. Kollárik, A. Maďar, M. Mitaš, H. Turba, M. Bódyová, P. Kadlečík, scénografia Von Dubravay, G. Dezorz hudba M. Hasák, svetelný Dizajn G. Dezorz, kamera G. Dezorz, J. Freehand, zvukové efekty L. Ditte, strih M. Onduš, projekcie G. Dezorz

Bábková dráma o láske a vojne

Osvedčená autorská dvojica Gejza Dezorz a Agda Bavi Pain uvádzajú veľkovýpravnú bábkovú dráma z obdobia druhej svetovej vojny.

Príbeh rómskeho mladíka a nemeckého vojaka, ktorý sa odohráva na pozadí historických udalostí v horthyovských Košiciach a počas krvavých bojov o Dukliansky priesmyk, predstavuje nerovný milenecký vzťah mužov stojacich nielen na dvoch opačných barikádach, ale aj koncoch spoločenského rebríčka.

Inscenácia Dezorzovho lútkového divadla prináša na slovenskú divadelnú scénu dosiaľ nevídaný zážitok a prenáša diváka do čias konca druhej svetovej vojny a rozdelenej spoločnosti vďaka sugestívnej filmovej optike v štýle tzv. „live puppet cinema“. Inscenácia bola nominovaná na Cenu Akadémie divadelných tvorcov za rok 2021.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

vstupné: 9 € predpredaj / 12 € na mieste / 4 € zľavnené predpredaj / 8 € zľavnené na mieste