mar

27

pondelok o 16:30

Občiansky aktivizmus (workshop)

vstupné: zdarma, registrácia do 20.3.

Občiansky aktivizmus je jedným z hlavných faktorov fungujúcej občianskej spoločnosti. Hlas ľudu je stavebný kameň demokracie a aktivisti sú z tých, ktorí sa starajú o to, aby tieto hlasy bolo počuť. 

Akú rolu zohráva dnes občiansky aktivizmus? Prečo je dôležité, aby sme sa zapájali? Aké sú jeho formy? Akú rolu v tom zohráva každý z nás a kde máme začať? Týmto a ďalším otázkam sa budeme venovať na workshope.

Cieľom je sa nielen dozvedieť viac, ale prostredníctvom neformálneho a zážitkového vzdelávania sa povenovať sebe a svojej úlohe v občianskej spoločnosti.

PRE KOHO: Pre mladých ľudí vo veku od 15 do 21 rokov.
Workshop je zdarma. Je potrebné sa registrovať cez formulár https://forms.gle/FhBHtcJYZj3qQ2xU7 najneskôr do 25.3.2023
KEDY: 27.3.23 o 16:30 hod., trvanie: 120 minút s prestávkou

 

LEKTORKA: Simona Sládkovičová pracuje v programe Otvorené školy, v Nadácii otvorenej spoločnosti, kde sa venuje demokratizácii školského prostredia prostredníctvom ľudskoprávneho vzdelávania a práci so školskými parlamentami. Popritom študuje etnológiu a kultúrnu antropológiu na FIF UK a venuje sa dlhodobo dobrovoľníctvu a aktivizmu v rôznych témach. Vyše 5 rokov bola súčasťou Komunity Zastavme korupciu, kde sa aj na lokálnej úrovni venovala boju proti korupcii prostredníctvom osvety a aktivizovaním verejnosti.

Kontakt: workshop@a4.sk

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

vstupné: zdarma, registrácia do 20.3.