mar

30

štvrtok o 20:00

Divadlo SkRAT: Skupinová terapia

vstupné: 9 € predpredaj / 4 € zľavnené / 12 € na mieste / 8 € zľavnené

Účinkujú Ľ. Burgr, M. Chalmovský, L. Fričová, D. Gudabová, M. Noga a.h., J. Belica, N. Okolicsányiová, text P. Lomnický, réžia J. Vlk, scéna, svetelný dizajn J. Ptačin, kostýmy Z. Hudeková, pohybová spolupráca S. Vlčeková, hudba, hudobná spolupráca Šostakovič, P. I. Čajkovskij, J. Vlk, Ľ. Burgr

 

Inscenácia v kontexte divadla skrat sa javí ako vybočenie z im vlastného spôsobu práce. Metóda autorskej kolektívnej tvorby je nahradená dramatickým textom, ktorý napísal tentokrát na mieru Peter Lomnický. Rozpráva príbeh divadelného súboru, ktorý je v procese skúšania hry Ivanov. 

 

Prítomnosť postavy Ivanova zvýrazňuje v inscenácii aj tému strachu z blízkeho medziľudského vzťahu. Sen o diablovom kolese, ktorý niekoľkokrát spomína Ľubo Burgr, je totiž odkazom na nemeckého psychológa Fritza Riemanna a súvisí s charakteristikou schizoidnej osobnosti. Motív dysfunkčnej osobnosti neschopnej vytvoriť si úprimný partnerský či priateľský vzťah je pritom optikou, cez ktorú možno interpretovať aj samotného Ivanova, ale aj vzťahy medzi členmi fiktívneho súboru, ktorí túto hru skúšajú.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

vstupné: 9 € predpredaj / 4 € zľavnené / 12 € na mieste / 8 € zľavnené