apr

13

štvrtok o 20:00

Radoslav Piovarči: Just Ask Her. (NU DANCE FEST 2023)*

vstupné: 8€ predpredaj / 10€ na mieste / 5€/7€ študenti / 0€ seniori, ZŤP

Radoslav Piovarči: JUST ASK HER. (SK)

(50 min)

 

Môžeme sa správať k sebe viac férovo? Živé umenie je priestor pre rôzne otázky týkajúce sa nespravodlivosti v spoločnosti. Tri ženy zobrazujú, čo znamená byť limitovaná, umlčaná či kategorizovaná.

 

Kedy si naozaj uvedomíme, aké dôležité je o tejto téme hovoriť nahlas? 

 

Máš dostatok priestoru? Cítiš sa tu dobre? Aké je to byť stredobodom pozornosti? Čo chceš povedať? Zaujíma niekoho, čo chceš povedať? Musíš zvýšiť hlas, aby ťa bolo počuť? Ako sa cítiš? Môžem s tebou zdieľať tento priestor? Správam sa k tebe férovo? Prečo si taká vážna? Čo znamená byť rešpektovaná? Ako dlho chceš čakať? Prehovorila by si, ak by ťa niekto vyzval? Zvládneš to sama? V koho topánkach momentálne kráčaš? A čo protokol? Čo sa s tým dá robiť? Dokážeme nájsť riešenie?

 

Radoslav Piovarči je tanečník, performer, choreograf. Na medzinárodnej scéne súčasného tanca a fyzického divadla Aaktívne pôsobí od roku 2009. Počas tohto obdobia spolupracoval s tvorcami, divadlami a súbormi ako napr. Lenka Vágnerová & company, Staatstheatre Kassel, Štúdio tanca, Total Brutal company,  Verte dance, Veronika Riz, Viirus theatre, Artyci dance company, En Knap group, a i. Okrem pôsobenia ako interpret na zahraničnej scéne sa venuje aj autorskej multižánrovej tvorbe. Od roku 2009 vytvoril ako autor alebo spoluautor inscenácie Munnie, Taj dych, Set up, Pra(c)h, mimo, Sonety 2016, 100 Suomi Finland, Rozprávky…, Dobrý deň pane, pomôžem? Charon a iné. Podieľal sa na viac ako päťdesiatich projektoch rôznou formou participácie ako interpret, tvorca alebo produkčný. 

Performeri: Lucia Bielik, Denisa Čiefová, Michaela Králiková
Kostýmy: Gabriela Čechová
Hudba: Nina Pixel
Iniciátor projektu a produkcia: Radoslav Piovarči

Vstupné:
8€ predpredaj / 10€ na mieste / 5€/7€ študenti / 0€ seniori, ZŤP
Permanentka:
Cena: 25€ dospelí / 16€ študenti / seniori, ZŤP free
Permanentka platí na všetky spoplatenné podujatia NDF 2023.

vstupné: 8€ predpredaj / 10€ na mieste / 5€/7€ študenti / 0€ seniori, ZŤP