apr

27

štvrtok o 20:00

Tabačka Kulturfabrik & MOVE Ostrava: Brave new life

vstupné: predpredaj 9 € / 4 € zľavnené / na mieste 12 €  / 8 € zľavnené

Koncept P. Radkoff, text M. Zakuťanská, réžia J. Vlk, choreografia S. Vlčeková, visual design J. Pišek, scénografia P. Radkoff, svetelný design I. Plavnieks, zvuk P. Vitt, hudba L. Pálmai, M. Žilinec, kostýmy K. Latócky, hrajú M. Noga, Z. Psotková, J. Ryšlavá, D. Raček, hlas M. Šalacha

 

Chcete spoznať pravdu? Ministerstvo pravdy ju má. Ministerstvo pravdy vám zabezpečí krásny nový život, ochráni vás pred dezinformáciami a konšpiráciami. Lebo svet sa delí na víťazov a porazených, východ a západ, sever a juh, nuly a jednotky a to, čo nie je pravda, to je lož, alebo hoax.

Človek z masy – Solus, prichádza na Ministerstvo pravdy, aby našiel svoje miesto vo svete. Predstaviteľka moci Hygiea a jej komando tvorené Trollom a Die Machenshaft mu pomáhajú zorientovať sa pri hľadaní pravdy v záplave informácií a v duálnom svete tvorenom potvrdením a zamietnutím podložených, či nepodložených správ.

Neklasický divadelný text sa opiera o príspevky z internetových diskusií a stránok a tvorí tak metatext zložený zo shitstormu, v ktorom sa dnešný človek stráca.

 

Vznik diela z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Ministerstvo kultúry ČR, Moravskoslezský kraj a program Európskej únie Kreatívna Európa – Shaking The Walls.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

vstupné: predpredaj 9 € / 4 € zľavnené / na mieste 12 €  / 8 € zľavnené