máj

24

streda o 20:00

Uhol_92: Toni Wolff zisťuje, že prerobila milióny | 1. repríza

vstupné: Predpredaj: 9€ / 4€ (zľavnené) // Na mieste 12€ / 8€ (zľavnené)

„Stretla som ju. ONA mňa nepozná, ja ju áno, ale aj tak sa na mňa usmiala. Ako keby vedela. To stretnutie mi zlepšilo deň, akoby som ani nestretla človeka, ale nejakú Bytosť.“ … „ONA mi povedala, že polycystické vaječníky sú dôsledkom mojich neprirodzených ambícií. Ženy bojujú za rovnoprávnosť, ale nesprávnym spôsobom.“
ONA. Ony. Odrazu ich je plný svet (Instagramu). Sú tu pre nás, pre naše dobro. Aby nám pomohli nájsť stratenú ženskosť, nasmerovali nás, uľavili, dodali silu, vyliečili. Okulahodiace fotky, príťažlivé slová, harmonizujúce melódie, korálky, vaginálne vajcia, webináre, semináre… Čo by na to povedala Toni Wolff? „To deal with the collective unconscious demands a solid ego consciousness and an adequate adaptation to reality.“
Najnovšia inscenácia nezávislého divadla Uhol_92 pokračuje v analytickej línii, ktorú otvoril už titul Ponížení a krvilační (cena DOSKY 2022 v kategóriách Najlepšia réžia – Alžbeta Vrzgula a Najlepší kostým – Bet Moth). V rámci výskumu spoločenskej a osobnej zraniteľnosti sa tvorivý tím dostáva k téme “konšpiritualizmu”. Inscenácia je zároveň formálnym experimentom. Vzniká paralelne v dvoch rôznych hereckých naštudovaniach mužských rolí – v podaní Jakuba Jablonského (verzia Carl) alebo Petra Tilajčíka (verzia Emma). Každá z verzií prináša rovnaký dejový oblúk, ale s konkrétnym obsadením sa mení optika a s tým spojené gendrové a vzťahové nuansy.
Ak divák uvidí inscenáciu iba raz, dostane 100 % informácie. Ak však navštívi aj predstavenie v druhom obsadení, dostane k tomu aj 100 % umeleckého zámeru.
〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜
Text, réžia: Alžbeta Vrzgula
Dramaturgia: Katarína K. Cvečková
Scéna a kostýmy: Bet Moth
Hudba: Juraj Čech
Choreografia: Jakub Jablonský
Účinkujú: Katarína Gurová, Jakub Jablonský, Lenka Libjaková, Kristína Spáčová, Peter Tilajčík
Technická spolupráca: Juraj Čech, Peter Dolog
Produkcia: Karolína Kováčová
Fotografie: Michal Líner
Premiéra: 17. máj 2023, Bratislava
〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜〜
Vznik textu a vznik inscenácie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia ako hlavný partner. Za podporu patrí vďaka aj Literárnemu fondu.

vstupné: Predpredaj: 9€ / 4€ (zľavnené) // Na mieste 12€ / 8€ (zľavnené)