jún

04

nedeľa o 17:00

Istropolitana Projekt 2023 – Escapism to yourself (Srbsko) *

vstupné: 5 € na mieste / 2,5 € zľavnené

Réžia Kalina Kovačević; Zvukový a svetelný dizajn Dušan Ilić; Hrajú Anja Dinić, Anđela Trišić, Jovan Milosavljević, Nikola Dragašević, Ljubica Ikić, Željana Nedeljković, Nataša Lasica, Stefan Fišer, Sava Milutinović, Marija Bogdanović, Marija Penić, Luka Golubović, Una Kozić

 

Prostredníctvom 13 antických postáv predstavujeme tú hlavnú – dokonalého muža, ktorý sa v dávnych dobách, ale aj dnes snaží o dokonalosť. Napriek svojim slabostiam a nedokonalostiam sa tento hlavný hrdina snaží stať sa bohom. Svoju túžbu po nesmrteľnosti získava pomstou tam, kde najviac trpia nevinní, kde jeho posadnutosť vodcovstvom prevyšuje ľudskosť.

Týchto trinásť postáv spája choreografie, performance a scény a vytvára špecifický umelecký výraz. Toto dielo zobrazuje podobnosti medzi starovekým a moderným človekom, pričom kladie hlavnú otázku – môže si každý človek v sebe ospravedlniť činy, ktoré robí, aby dosiahol svoje túžby a ako sa to líši od súčasného človeka?

Prostredníctvom choreografie účastníci ukazujú život v dávnych dobách, pričom počas hry každý jednotlivec súčasne vyjadruje svoj individuálny boj o zapadnutie do masy.

vstupné: 5 € na mieste / 2,5 € zľavnené