okt

28

sobota o 20:30

Nihiloxica / NDS

vstupné: Predpredaj 15 € / 10 € zľavnené / Na mieste 18 € / 15 € zľavnené

Predpredaj 15 € / 10 € zľavnené / Na mieste 18 € / 15 € zľavnené

Kolektív Nihiloxica využíva celú silu starobylej ugandskej bubnovej tradície bugandan a zameriava ju na súčasný tanečný parket s temnou techno optikou. Skupina, ktorú založili britskí hudobníci Spooky-J & pq a členovia súboru Nilotika Cultural Ensemble, inkubovaná v Kampale uznávaným vydavateľstvom Nyege Nyege Tapes, skúma spoločný základ medzi technom a tradičnou hudbou, rozhovor medzi dvoma kultúrami so spoločným cieľom: prinútiť ľudí tancovať. Svojou živou šou, ktorá je zároveň transcendentálna a zdrvujúca, búrajú pódiá na festivaloch po celom svete.

Druhý album na značke Crammed Discs vyjde v septembri 2023. Pripravte sa!

http://nihiloxica.com/

https://www.youtube.com/watch?v=PGAQgVjweWM

Tak trochu tajomne pôsobiaci hudobný projekt NDS tvoria nie až tak tajomné mená. Adam (Beton), Vlado (ONNN) a Alica Volf spolu znejú ako breakcore nadvakrát rezaný teknom aj technom, precedený noisom, podliaty ambientom, posypaný violent housom a jemne pošpinený folkom. Skrátka niečo ako Autechre z blšáku.

Nihiloxica is a project that harnesses the full force of the ancient Bugandan drumming tradition of Uganda and focuses it on the contemporary dance floor through a dark lens of techno sensibility.

Formed by UK musicians Spooky-J & pq and members of the Nilotika Cultural Ensemble, incubated in Kampala by acclaimed label Nyege Nyege Tapes, the cross-continental band explore the common ground between techno and tradition, a conversation between two cultures with a common aim: to make people dance. They’ve been tearing apart dance floors and festivals across the world with an at once transcendental and earth-shattering live show.

Second album on Crammed Discs will drop in September 2023. Get ready!

http://nihiloxica.com/

https://www.youtube.com/watch?v=PGAQgVjweWM

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

vstupné: Predpredaj 15 € / 10 € zľavnené / Na mieste 18 € / 15 € zľavnené