nov

29

streda o 19:00

NEXT 2023: Advanced Music Festival. Day 1 @ SNG: William Basinski / Myriam Bleau: Unsculpt / Graham Dunning & DJ Food *

vstupné: 20 € - Discounted / 25 € Pre-sale / 35 € Door (if available)

Svetové hviezdy aj umelá inteligencia: NEXT prvýkrát v Átriu SNG

 

Americký skladateľ William Basinski je meno, ktoré netreba v kruhoch experimentálnej a ambientnej hudby predstavovať. Basinski experimentuje s rôznymi médiami už viac ako 30 rokov, pohráva sa pritom s konceptom času a efemérnosťou fyzického sveta. Jeho veľkolepý opus The Disintegration Loops vybral Pitchfork medzi 50 najlepších albumov roku 2004. Orchestrálne prevedenie diela zaznelo v The Metropolitan Museum of Art, Queen Elizabeth Hall a inde. V SNG predstaví najnovší album On Time Out of Time

Kanadská hudobníčka a multimediálna umelkyňa Myriam Bleau sa vracia na NEXT s novou audiovizuálnou šou. Predstavenie Unsculpt skúma mestské a prírodné scény vytvorené spojením ľudskej kreativity a umelej inteligencie. Podobne ako Basinski, aj Bleau sa v nej dotýka prchavého materializmu.

Program v SNG uzavrú nástrojoví inovátori a nadšeneci rekontextualizácie DJského gramofónu Graham Dunning a DJ Food v živelnej šou plnej mechanického techna.

 

NEXT ponúkne aj bohatý program workshopov, prednášok a diskusií. Viac informácií nájdete na stránke https://nextfestival.sk/2023

 

Viac info o programe a vstupenkách nájdete v podujatí na Facebooku.

 

NEXT 2023 Advanced Music Festival sa koná s podporou z verejných zdrojov z Fondu na podporu umenia (hlavný partner),  Hlavného mesta SR Bratislavy, MČ Bratislava – Staré Mesto a Swiss Arts Council Pro Helvetia.

Spoluorganizuje A4 – priestor súčasnej kultúry, ako súčasť projektu New Perspectives for Action v rámci medzinárodnej spolupráce Re-Imagine Europe, spolufinancovaného Európskou úniou a z verejných zdrojov z Fondu na podporu umenia a Nadácie mesta Bratislavy.

vstupné: 20 € - Discounted / 25 € Pre-sale / 35 € Door (if available)