dec

01

piatok o 19:00

NEXT 2023: Advanced Music Festival. Day 3 @ A4: Marcin Pietruszewski: The New Pulsar Generator (nuPG) Synthesis Volume 2 / Dis Fig / Lost Girls / tbc. *

vstupné: 20 € - Discounted / 25 € Pre-sale / 35 € Door (if available)

Koncerty Felicie Chen alias Dis Fig balansujú na tenkej hranici osobného hlukového obradu a noisového exorcizmu. Zároveň v sebe nesú stopu basových ruptúr typických zo spolupráce s britským post-dub veteránom The Bug, ktorého si môžete pamätať z NEXTu 2017.

Prienik popu a experimentu tento rok zastupujú Lost Girls. Projekt je alt-popovou odbočkou od angažovanejšej tvorby nórskej umelkyne Jenny Hval v sprievode dlhoročného člena jej kapely Håvarda Voldena.

Poľský skladateľ a výskumník Marcin Pietruszewski predstaví nové dielo The New Pulsar Generator (nuPG) Recordings Volume 2. Skladbu pre viackanálový zvukový systém, založenú na princípe tzv. pulzarovej syntézy, autor vytvoril vo vlastnom softvéri, ktorý využíva na generovanie širokej škály zvukov od jednotlivých impulzov, sekvencií až po rytmické textúry a časovo premenlivé frázy. Pietruszewskeho tvorivý prístup ponúka svojráznu víziu, ako môže dnes vyzerať počítačová hudba.

NEXT ponúkne aj bohatý program workshopov, prednášok a diskusií. Viac informácií nájdete na stránke https://nextfestival.sk/2023

 

Viac info o programe a vstupenkách nájdete v podujatí na Facebooku.

 

NEXT 2023 Advanced Music Festival sa koná s podporou z verejných zdrojov z Fondu na podporu umenia (hlavný partner),  Hlavného mesta SR Bratislavy, MČ Bratislava – Staré Mesto a Swiss Arts Council Pro Helvetia.

Spoluorganizuje A4 – priestor súčasnej kultúry, ako súčasť projektu New Perspectives for Action v rámci medzinárodnej spolupráce Re-Imagine Europe, spolufinancovaného Európskou úniou a z verejných zdrojov z Fondu na podporu umenia a Nadácie mesta Bratislavy.

vstupné: 20 € - Discounted / 25 € Pre-sale / 35 € Door (if available)