jan

19

piatok o 19:00

20 rokov A4 – B-DAY PA4TY! Rainy Miller, Sara Persico, ZULI, Kvaskova

vstupné: predpredaj 16 € / 12 € zľavnené // na mieste 20 € / 16 € zľavnené

Aká bude hudobná oslava okrúhlych narodenín A4? Tešte sa na poriadnu koncertnú a párty dávku plnú čerstvej hudby a slovenských premiér.

Rainy Miller (UK)
Producent, songwriter a performer Rainy Miller pochádza z britského Prestonu a patrí do okruhu spriaznených mien ako Blackhaine, Iceboy Violet či Space Afrika. Pop, ambient aj rap naživo splývajú v extatickom pódiovom prejave, v ktorom angažované texty zaznievajú prepasírované cez emotívny autotune vokál.

Sara Persico (IT)
Neapolská rodáčka Sara Persico má za sebou konzervatórium, ale aj spolupráce s postavami svetovej experimentálnej scény ako Caterina Barbieri, Andy Moor či Elvin Brandhi. Z ingrediencií ako je hlas transformovaný elektronikou, analógové syntetizátory, dekonštruované beaty a skreslené rytmické úryvky dokáže uhnietiť strhujúce vystúpenie.

ZULI (EG) presents λ (A/V) w/ visuals by Omar El Sadek
Vyhľadávaný egyptský elektronik a zvukový umelec Ahmed El Ghazoly alias ZULI má blízko k hiphopu, ale umne prepája globálne a lokálne vplyvy. Jeho tvorba je tak osobitou zmesou určenou rovnako dobre na počúvanie ako na tanečný parket.

Vydáva na značke UIQ, za ktorou stojí Lee Gamble. K nám privezie nedávno odpremiérovanú audiovizuálnu šou nazvanú λ, ktorej vizuály pripravil Omar El Sadek.

Kvaskova (SK)
Domácu scénu zastúpi pesničkovo-elektronický projekt Kvaskova, za ktorým treba hľadať speváčku, hudobníčku aj herečku Zdenku Kvaskovú, pôsobiacu okrem iného aj  v prešovskom Divadle Alexandra Duchnoviča a v Divadle SkRAT. Pred pár týždňami vydala pozoruhodný album Odmäk, ktorého materiál vznikal vo vlaku na trati Bratislava – Prešov a späť a v domácom štúdiu počas posledných dvoch rokov a ktorého koncertnú verziu zažijeme teraz spolu po prvýkrát.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

vstupné: predpredaj 16 € / 12 € zľavnené // na mieste 20 € / 16 € zľavnené