sep

22

nedeľa o 20:00

Grow Up!

vstupné: predpredaj 5 € / 4 € zľavnené // na mieste 6 €

Pásmo troch krátkometrážnych filmov o dospievaní od dvoch režisérok a jedného režiséra z rôznych kútov sveta. Tri pohľady na dospievanie a tri zásadné udalosti, ktoré navždy premenia životy našich protagonistov a protagonistiek.

Sea Salt

Réžia Leila Basma (LB), 2023, 22 min., arabčina + slovenské titulky

V poviedke Sea Salt stojí 17-ročná Nayla počas horúceho letného dňa na južnom pobreží Libanonu  pred rovnako zásadným rozhodnutím ako každý iný mladý človek v Libanone – opustiť krajinu alebo zostať? Dvaja muži v jej živote majú na túto otázku vyhranené názory, ale oboch môže čakať po prebudení prekvapenie.

Jsme v tom spolu

Réžia Anna Wowra (CZ), 2023, 19 min., čeština

Vo filme Anny Wowra s názvom Jsme v tom spolu sa Viki, Sára a Kiki, nerozlučné kamarátky od detstva, chystajú stráviť voľné popoludnie ako jedno z mnohých ďalších – vodka, cigarety, rozhovory o všetkom a o ničom. Dynamika medzi nimi je dnes iná, výbušnejšia. Jedna z nich postúpila do ďalšieho kola kastingu modeliek a zvýšila svoje šance opustiť prostredie, kde sny a nádeje neexistujú. Jej kamarátky by ju možno chceli podporiť… len keby ich nahnevaný smútok a závisť neboli také neodbytné… Nemilosrdný, ale neodsudzujúci pohľad na dospievanie bez vyhliadky na svetlejšie zajtrajšky.

Oči plné piesku

Réžia Juraj Janiš (SK/CZ), 2023, 30 min., slovenčina

Oči plné piesku Juraja Janiša sú príbehom Miňa, ktorý nechce od života veľa: nejaké drobné, občas jointa a ešte niekoho, koho by mohol mať rád. Z jeho rodiny zostali trosky, a tak hľadá blízkosť u svojho brata a jeho frajerky, do ktorej je tajne zamilovaný. Na život si zarábajú drobnými krádežami a žijú zo dňa na deň, až do jedného osudného večera, keď sa Miňov život nenávratne zmení.

Filmy obsahujú násilie, strach, vulgarizmy, nahota
Prístupnosť: 18+

Milé publikum,

Vedenie Ministerstva kultúry SR podniká kroky, ktoré likvidujú slovenskú kultúru! Ich mocenské zásahy a zmeny zákonov ohrozujú naše fungovanie, ale aj slobodu a rozmanitosť umenia. Protestujeme proti tomuto smerovaniu! Kultúrne centrá združené v sieti Anténa vyzývajú vás, naše publikum, aby ste neboli ľahostajní. Sledujte aktuálne dianie, navštevujte kultúrne priestory a diskutujte.

Zostaňte s nami a bojujme spoločne za slobodnú kultúru.

Z verejných zdrojov podporila Nadácia mesta Bratislavy a mestská časť Bratislava – Staré Mesto. Digitalizáciu Kina inak finančne podporil Audiovizuálny fond.

vstupné: predpredaj 5 € / 4 € zľavnené // na mieste 6 €