sep

26

štvrtok o 20:00

Peter Kerekes: Wishing on a Star

vstupné: predpredaj 5 € / 4 € zľavnené // na mieste 6 €

Wishing on a Star. Réžia Peter Kerekes (IT/SR/ČR/AT/HR), 2024, 98 min., jazyky: taliančina, fur + slovenské titulky

Podľa prieskumov iba 7% svetovej populácie pripúšťa, že verí v astrológiu. Pritom každý z nás bol už aspoň raz pristihnutý pri štúdiu vlastného horoskopu. Pri otázke prečo to robíme, hovoríme, že je to zábava, že sme zvedaví, že to robíme z nudy alebo kvôli rozptýleniu sa pri práci. Všetci súhlasíme s tým, že čítanie o vlastnej budúcnosti je upokojujúce. Ak prináša dobré správy. Luciana de Leoni d’Asparedo je expertkou na aktívnu astrológiu. Podľa nej môžete zmeniť svoj osud, ak v deň svojich narodenín vycestujete na miesto, kde je ideálna konštelácia hviezd. Luciana žije v rozpadávajúcom sa zámočku v Aiello del Friuli, neďaleko benátskej lagúny so svojou dcérou, manželom a svokrou.

Prístupnosť: 12+

Milé publikum,

Vedenie Ministerstva kultúry SR podniká kroky, ktoré likvidujú slovenskú kultúru! Ich mocenské zásahy a zmeny zákonov ohrozujú naše fungovanie, ale aj slobodu a rozmanitosť umenia. Protestujeme proti tomuto smerovaniu! Kultúrne centrá združené v sieti Anténa vyzývajú vás, naše publikum, aby ste neboli ľahostajní. Sledujte aktuálne dianie, navštevujte kultúrne priestory a diskutujte.

Zostaňte s nami a bojujme spoločne za slobodnú kultúru.

Z verejných zdrojov podporila Nadácia mesta Bratislavy a mestská časť Bratislava – Staré Mesto. Digitalizáciu Kina inak finančne podporil Audiovizuálny fond.

vstupné: predpredaj 5 € / 4 € zľavnené // na mieste 6 €