nov

20

Workshop video streamovania pre umelcov a kultúrnych organizátorov

vstupné: 10 €

Piatok / 10.00-13.00, 14.00-18.00

Covid-19 a následné opatrenia prinútili celé odvetvie nezávislej kultúry prejsť do online sveta, na ktorý sme ako zoskupenie umelcov a kultúrnych pracovníkov neboli plne pripravení. Live stream ponúka možnosti a výhody, s ktorými môžu umelci a kultúrna obec vo svojej tvorbe pracovať. Pod lektorským vedením Michala Freriks sa zameriame na technickú stránku živého vysielania na obľúbené sociálne média, prácu s kamerami, streamovacím softvérom a hardvérom pre potreby umelcov a nezávislých kultúrnych organizácií.

Michal Freriks je umelec a divadelný a galerijný technik, ktorý sa zaoberá digitálnym prostredím pre potreby “analógového” umeleckého diela. V tvorbe inklinuje k presahom umeleckých foriem a aktuálne skúma tému performatívnej prítomnosti v digitálnom prostredí. Pôsobil v Novej Synagóge a na Stanici Žilina- Záriečie, kde zabezpečoval technickú produkciu a livestream prenosy podujatí. Mimo tieto dva priestory poskytuje komplexnú službu livestreamu rôznych iných eventov – diskusie, webináre, konferencie, koncerty, divadelné predstavenia.

Kapacita je výrazne obmedzená. Vstupné 10 €.

Registrácia: workshop@a4.sk.

 

V rámci projektu medzinárodnej spolupráce Re-Imagine Europe, spolufinancovaného z programu EU Kreatívna Európa, Fondom na podporu umenia a hlavným mestom SR Bratislavou.

vstupné: 10 €