sep

02

pondelok o 20:00

Grand Opening: Senyawa – X (Wukir Suryadi feat. Xhabarabot), CS + Kreme

vstupné: predpredaj 15 € / 12 € zľavnené // na mieste 18 € / 15 € zľavnené

Novú sezónu v A4 otvoríme koncertami dvoch výrazných zostáv zaoceánskej avantgardy.

Indonézske duo Senyawa, posúvajúce hranice tradície etnickej aj experimentálnej hudby teraz po prvýkrát aj v našej republike. Energický aj mystický folk-metalový náklad, hypnotické spojenie kultúrneho dedičstva s vizionárskym uplatnením vlastnoručne vyrobených bambusových nástrojov už dlho púta pozornosť po celom svete. Vyslúžilo si pri tom ovácie od autorít ako sú Rolling Stone a Electronic Beats, ale aj festival Ars Electronica. Predstavte si hrdelné vokály Hun-Huur-Tu skrížené s “gitarovými” rifmi ako od Swans, no ostrieľané v spoluprácach s esami svetovej scény ako Stephen O’Malley, Damo Suzuki, Keiji Haino či Melt Banana.

Senyawa – X + (Wukir Suryadi feat. Xhabarabot) je špeciálny koncertný program, ktorý predstavuje Senyawa v inej verzii, ako spoluprácu medzi organickým a syntetickým. Xhabarabot Voice Machines sú digitálne rozhrania, ktoré generujú syntetický hlas Wukirovho spoluhráča Rullyho Shabaru, ktorý možno použiť na živú improvizáciu. Senyawa – X vytvára priame spojenie medzi ľudskou interakciou, prírodnými materiálmi a digitálnym svetom. Podnecuje k úvahám o úlohe ľudstva v prírode a našich digitálnych rozšíreniach; hmatateľné vyjadrenie toho, ako pomocou technológie umocňujeme svoje prirodzené schopnosti.

Nemenej osobitá je pomalá a halucinačná hudba dvojice známej ako CS + Kreme, ktorých vystúpenia mávajú renomé výnimočného, až transcendentálneho zážitku. Austrálčania Conrad Standish a Sam Karmel dokážu osobitým spôsobom objavovať stále nové receptúry pozostávajúce z pozvoľna rozvíjaných motívov silne atmosférického doom jazzu, ambientu, trip-hopu aj akéhosi zvláštneho slo-mo postpunku s občasnými „inosvetskými” vokálmi, miestami pripomínajúcich sugestívne polohy legendárnych Coil alebo hudbu z filmov Davida Lyncha.

Milé publikum,

Vedenie Ministerstva kultúry SR podniká kroky, ktoré likvidujú slovenskú kultúru! Ich mocenské zásahy a zmeny zákonov ohrozujú naše fungovanie, ale aj slobodu a rozmanitosť umenia. Protestujeme proti tomuto smerovaniu! Kultúrne centrá združené v sieti Anténa vyzývajú vás, naše publikum, aby ste neboli ľahostajní. Sledujte aktuálne dianie, navštevujte kultúrne priestory a diskutujte.

Zostaňte s nami a bojujme spoločne za slobodnú kultúru.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

vstupné: predpredaj 15 € / 12 € zľavnené // na mieste 18 € / 15 € zľavnené