jún

07

“UTOPIA/DYSTOPIA” Summer Creative Training

vstupné: vstup voľný

 

V rámci nášho medzinárodného rezidenčného projektu “UTOPIA/DYSTOPIA” vás pozývyme na bezplatný intenzívny workshop po vedením Anny Ádám (Gray Box), Rebeky P. Kiss a Evy M. Goznález určený pre ľudí, ktorí chcú tvoriť a iniciovať, nie vykonávať a nasledovať.

Prostredníctvom pohybových cvičení a výkonnostných úloh budú účastníci a účastníčky skúmať psychosociálne dôsledky klimatickej zmeny, poukazovať na to, ako sú ľudia závislí od životného prostredia a ako hlboko sú s ním spätí na fyzickej, emocionálnej aj duchovnej úrovni. Použijeme rôzne tvorivé techniky (performance, kreslenie, písanie, video, gify či fotografie) a prepojíme sociálno-politické a ekologické súvislosti s psychologickými a duševnými aspektmiaspektami. Účastníci dostanú aj individuálny mentoring počas vývoja vlastných umeleckých diel. Workshop pozostáva z 9 stretnutí, ktoré môžu samostatne absolvovať ľudia s profesionálnymi tvorivými skúsenosťami, ale aj bez nich. Podujatie bude prebiehať v anglickom jazyku pod vedením lektoriek Anny Ádám, Rebeky P. Kiss a Evy M. González. 

Pondelok-piatok (7.-11.6.) 10:00-13:00, sobota-nedeľa (12.-13.6.) 10:00-13:00, 14:00-17:00

 

Podrobnejšie informácie nájdete TU. Registrácia TU.

 

Anna Ádám je vizuálnou umelkyňou a performerkou. V jej tvorbe sa stierajú hranice medzi choreografiou, obrazom a objektom, pričom ústrednými výrazovými prvkami sú telo a pohyb. Spojením performatívneho a vizuálneho umenia, vzdelávania aj kurátorských postupov Annina práca prekračuje normatívne diskurzy, spochybňuje rodové hranice, systémy reprezentácie a štandardy krásy.

Podujatie sa koná v rámci skupinovej umeleckej rezidencie Anny Ádám a kol. v rámci VARP podporeného Medzinárodným vyšehradským fondom a v rámci projektu medzinárodnej spolupráce Re-Imagine Europe, spolufinancovaného z programu EÚ Kreatívna Európa, s podporou z verejných zdrojov z Fondu na podporu umenia a Hlavného mesta SR Bratislavy.

vstupné: vstup voľný