jún

26

nedeľa o 11:00

Fest Anča: Best Of + workshop /Pre deti a rodičov

vstupné: 4 € / 2 € zľavnené

Réžia rôzne*y, 35 min., bez dialógov, od 4 rokov

Kino Fest Anča: Najlepšie animované filmy pre deti 2021 predstavuje kolekciu najlepších súčasných krátkych filmov pre deti, ktoré nikde inde neuvidíš. Organizátori festivalu Fest Anča pripravili pásmo filmov s cieľom priniesť deťom a ich rodičom nezabudnuteľné vizuálne a príbehové zážitky zo sveta animácie. Výber snímok z celého sveta, primárne určených pre detského diváka a rodiny, je reprezentatívnym výberom plným zábavy, poučenia, jedinečných autorských prístupov, nápaditých výtvarných štylizácií a originálnych techník, aké dokáže deťom ponúknuť jedine autorský animovaný film.

Workshop

Po projekcii bude nasledovať workshop pre rodiny s deťmi vo veku od 6 do 11 rokov s výtvarnou pedagogičkou Zuzanou Šickovou-Meškovou. Maximálna kapacita workshopu je 20 deti, na workshop je potrebné sa registrovať e-mailom na workshop@a4.sk.

Deti na worksope budú navrhovať filmovú postavičku, budú ju najprv kresliť a pomocou koláže dotvárať. Tak ako animovaný každý film má svojho hrdinu, ktorého výtvarník najprv navrhol, aj na našom worshope si deti vyskúšajú zahrať sa na malých tvorcov.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Nadácia mesta Bratislavy a Bratislavský samosprávny kraj, projekt finančne podporila MČ Bratislava-Staré Mesto.

vstupné: 4 € / 2 € zľavnené