apr

28

piatok o 20:00

Divadlo SkRAT: Skupinová terapia

vstupné: Predpredaj 9 € / 4 € zľavnené / Na mieste 12 € / 8 € zľavnené

Účinkujú Ľ. Burgr, M. Chalmovský, L. Fričová, D. Gudabová, M. Noga a.h., J. Belica, N. Okolicsányiová, text P. Lomnický, réžia J. Vlk, scéna, svetelný dizajn J. Ptačin, kostýmy Z. Hudeková, pohybová spolupráca S. Vlčeková, hudba, hudobná spolupráca Šostakovič, P. I. Čajkovskij, J. Vlk, Ľ. Burgr

 

V tejto inscenácii je metóda autorskej kolektívnej tvorby nahradená dramatickým textom, ktorý napísal tentokrát na mieru Peter Lomnický. Divadelný súbor sa snaží naskúšať Čechovovho Ivanova. Vzťahy medzi hercami nie sú ideálne k čomu prispieva aj autorita vedúceho súboru. Vyústi to do pokusu o skupinovú psychoterapiu s prizvaným odborníkom. V hre sa prepletajú konkrétne výstupy a repliky z Ivanova s výstupmi, ktoré spracúvajú, rozvádzajú a parodujú všeobecné témy z ruskej klasiky; všetko napokon podvratne komentujú dialógy iskriace neodolateľnou zmesou intelektuálnej prefíkanosti a rozčuľujúcej zadubenosti, ktoré su tomuto zoskupeniu vlastné.

 

Inscenácia a podujatie vzniklo s podporou z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia, Nadácie mesta Bratislavy, Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy a tento projekt finančne podporila aj mestská časť Bratislava – Staré Mesto.

vstupné: Predpredaj 9 € / 4 € zľavnené / Na mieste 12 € / 8 € zľavnené