máj

06

sobota o 20:00

Gareth Davis & Scanner (Robin Rimbaud), Alia Amnis

vstupné: predpredaj 10 € / 5 € zľavnené / na mieste 12 € / 8 € zľavnené

Dve osobnosti známe zo sféry súčasnej elektronickej hudby a experimentov s klarinetom prichádzajú so spoločným projektom. Britský umelec Scanner (Robin Rimbaud) vytvoril pozoruhodné množstvo nahrávok a zvukových inštalácií, ale zložil aj hudbu k desiatkam tanečných predstavení. Široký hudobný záber basklarinetistu Garetha Davisa mu umožňuje podieľať sa na projektoch, zahŕňajúcich súčasnú klasiku, improvizáciu, orchestrálnu hudbu, rock, noise či elektroniku. Gareth vystupuje s rozličnými súbormi (Arditti Quartet, Neue Vocalsolisten Stuttgart), improvizátormi aj elektronickými umelcami (Elliott Sharp, Merzbow).

 

Slovenský súbor Alia Amnis stavia na repertoári súčasnej domácej tvorby. Hráčky využívajú rôzne zvukové možnosti hudobných nástrojov, spevu, recitácie, čím v prepojení aj s elektronickou hudbou vytvárajú originálne, emocionálne vypäté plochy. Tvoria ho štyri ženy: Iveta Vajó (spev), Frederika Pöhmová (akordeón a klávesové nástroje), Jana Santovjáková (zobcové flauty), Lenka Novosedlíková (vibrafón, perkusie a live electronics). V A4 predvedú skladby od Lenky Novosedlíkovej a Juraja Vajó.
Koncert je spojený s krstom CD, ktorého vydavateľom je Hudobný fond s finančnou podporou SOZA. Krstiť bude skladateľ a dirigent Marián Lejava.

 

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

 

Foto: Bas de Brouwer

vstupné: predpredaj 10 € / 5 € zľavnené / na mieste 12 € / 8 € zľavnené