máj

30

utorok o 16:30

Workshop_A4: Volebné právo – prečo na mojom hlase záleží?

vstupné: bezplatná registrácia do 25.5.

ČO: Pozývame Ťa na workshop na tému: Volebné právo – prečo na mojom hlase záleží?
PRE KOHO: Pre mladých ľudí vo veku od 15 do 21 rokov.
Workshop je zdarma.
Registrácia https://forms.gle/JMos2SFscnWFg4Qw9 najneskôr do 25.5.2023
KEDY: 30.5.23 o 16:30 hod., trvanie: 120 minút s prestávkou

Moje právo, môj hlas… Jedným z najdôležitejších spôsobov, akým vieme ako občania ovplyvniť smerovanie našej krajiny, sú voľby. Poznáme rôzne druhy volieb – komunálne voľby, župné voľby, prezidentské voľby, nadnárodné voľby (voľby do Európskeho parlamentu), ale aj parlamentné voľby, ktoré nás v predčasnom termíne čakajú koncom septembra. Je to vždy aktuálna téma, ktorá by nemala ujsť našej pozornosti.

Cieľom workshopu nie je iba dozvedieť sa viac o voľbách a volebnom práve, ale aj pochopiť ako samospráva či štát ovplyvňujú mňa a moje okolie. Aké právomoci odovzdávame ľuďom, ktorým sa rozhodneme dať v jednotlivých voľbách svoj hlas? Čo všetko nás môže pri rozhodovaní ovplyvňovať? Aj týmto otázkam a okruhom sa budeme venovať prostredníctvom neformálneho a zážitkového workshopu. Spoločne si aj namodelujeme voľby a vyskúšame si ich.

LEKTORKA: Simona Sládkovičová pracuje v programe Otvorené školy, v Nadácii otvorenej spoločnosti, kde sa venuje demokratizácii školského prostredia prostredníctvom ľudskoprávneho vzdelávania a práci so školskými parlamentami. Popritom študuje etnológiu a kultúrnu antropológiu na FIF UK a venuje sa dlhodobo dobrovoľníctvu a aktivizmu v rôznych témach. Vyše 5 rokov bola súčasťou Komunity Zastavme korupciu, kde sa aj na lokálnej úrovni venovala boju proti korupcii prostredníctvom osvety a aktivizovaním verejnosti.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

Kontakt: workshop@a4.sk

vstupné: bezplatná registrácia do 25.5.