jan

17

streda o 17:00

20 rokov A4 – Prezentácie a diskusie: Načo sú nám kultúrne centrá?

vstupné: vstupné dobrovoľné

20. narodeniny oslavujeme reflexiou a diskusiami so zástupcami kultúrneho a kreatívneho priemyslu o význame kultúrnych centier v mestách a regiónoch.

17.00
20 rokov A4
Príbeh A4 – prezentácia

17.30
Budúcnosť nezriaďovaných kultúrnych centier na Slovensku
Diskutujú Zuzana Psotková (Tabačka – Košice), Fero Maxin (Bašta – Bardejov), Ján Mikuš (Diera do sveta – Liptovský Mikuláš), Nina de Gelder (A4 – Bratislava), moderuje Barbora Andor Tóthová.

Barbora Andor Tóthová je kultúrna manažérka, spoluzakladateľka Kina Úsmev a doktorandka na Ekonomickej fakulte TUKE v Košiciach. V rámci svojho výskumu sa venuje najmä dopadom nezriaďovanej kultúry so zameraním na kultúrne centrá a rozvoj miest cez kultúrne projekty. V panelovej diskusii s hosťami*kami zo slovenských kultúrnych centier bude diskutovať o témach, ktoré rezonujú vo výstupoch jej výskumu a hľadať odpoveď na to, akým spôsobom môže vyzerať budúcnosť kultúrnych centier (aj) v rámci súčasnej politickej klímy.

18.30
Playlist T3
T3 – kultúrny prostriedok je električka na kultúrno-komunitnom priestore na Tyršovom nábreží v Bratislave s multižánrovým rozsahom programu a to najrezonujúcejšie z jeho uplynulej koncertnej dramaturgie vám zahrajú v playliste T3.

19.00
Debata_A4: Nezávislé kultúrne centrá – rola, prínosy, výzvy
Diskutujú Slávo Krekovič (A4 – priestor súčasnej kultúry), Verona Stepanovič (P*AKT), Boris Meluš (Nová Cvernovka) a Marko Popovič (MČ Staré Mesto, Oddelenie kultúry). Dramaturgia a moderovanie Bohdan Smieška.

Ako uvažujú aktéri*ky kultúrnych centier z prostredia nezriaďovanej kultúrnej scény nad svojím poslaním, dramaturgiou a hodnotami? Aký typ zásahu a dopadu prináša ich činnosť? Možno ich aktivity označiť za pôsobenie vo verejnom záujme? 

20.00
Playlist FUGA
FUGA je priestor pre chýbajúcu kultúru, komunitu a zároveň zázemím pre experiment a nové myšlienky. Sídli na Námestí SNP v Bratislave a v jej útrobách sa prezentujú všetko formy umenia. Predovšetkým však okrajové hudobné žanre, ktoré nájdete aj na playliste FUGA.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

vstupné: vstupné dobrovoľné