jan

30

utorok o 20:00

Divadlo SkRAT: Skupinová terapia

vstupné: predpredaj 9 € / 4 € zľavnené // na mieste 12 € / 8 € zľavnené

Účinkujú Ľubo Burgr, Milan Chalmovský, Lucia Fričová, Daniela Gudabová, Mišo Noga a. h., Jozef Belica, Natália Okolicsányiová, text Peter Lomnický, réžia Jozef Vlk, scéna & svetelný dizajn Ján Ptačin, kostýmy Zuzana Hudeková, pohybová spolupráca Stanislava Vlčeková, hudba & hudobná spolupráca Dmitrij Dmitrijevič Šostakovič, Piotr Iľjič Čajkovskij, Jozef Vlk, Ľubo Burgr

V tejto inscenácii je metóda autorskej kolektívnej tvorby nahradená dramatickým textom, ktorý napísal tentokrát na mieru Peter Lomnický. Divadelný súbor sa snaží naskúšať Čechovovho Ivanova. Vzťahy medzi hercami nie sú ideálne k čomu prispieva aj autorita vedúceho súboru. Vyústi  to do pokusu o skupinovú psychoterapiu s prizvaným odborníkom. V hre sa prepletajú konkrétne výstupy a repliky z Ivanova s výstupmi, ktoré spracúvajú, rozvádzajú a parodujú všeobecné témy z ruskej klasiky; všetko napokon podvratne komentujú dialógy iskriace neodolateľnou zmesou intelektuálnej prefíkanosti a rozčuľujúcej zadubenosti, ktoré sú tomuto zoskupeniu vlastné.

Inscenácia a podujatie vzniklo s podporou z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia, Nadácie mesta Bratislavy, Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy a tento projekt finančne podporila aj mestská časť Bratislava – Staré Mesto.

vstupné: predpredaj 9 € / 4 € zľavnené // na mieste 12 € / 8 € zľavnené