feb

24

sobota o 20:00

NA HRANE NEBA, Jordina Millà / Julyen Hamilton / Robie Legros (Premiéra)

vstupné: predpredaj 9 € / 4 € zľavnené // na mieste 12 € / 8 € zľavnené

Kedy sme sa stretli
Na neviditeľnej čiare
ktorá hovorila o starých aj budúcich časoch?
Tam, v tieni novorodenca,
sme opustili svoje životy
pre bytie inde

NA HRANE NEBA / THE EDGE OF SKY je tanečno-hudobné divadelné predstavenie.
Je to fluidné stretnutie, ktoré presahuje to, čo sme doteraz poznali.
Zvyčajné perspektívy…. otrasené, pokrútené a otočené.  

Klaviristka Jordina Millà a performeri Julyen Hamilton a Robie Legros vytvárajú dielo, v ktorom tanec, reč, hudba a svetlo hovoria cez seba ……realita, krutosť a humor nového divadla.

Performerstvo

Jordina Millà je klaviristka a improvizátorka so zázemím v klasickej hudbe, pôsobí v Salzburgu. Popri svojej hudobnej kariére je improvizátorkou a multidisciplinárnou umelkyňou, pravidelne spolupracuje s disciplínami ako divadlo, cirkus a súčasný tanec.

Julyen Hamilton sa narodil v Anglicku, v súčasnosti žije v Girone a Aténach. Tvorí, režíruje a vyučuje tanec už viac ako 40 rokov. Od roku 1990 Julyen vytvoril viac ako 100 sólových predstavení a viedol tri tanečné súbory. Súčasný súbor “Allen’s Line” sídli v Bruseli v Belgicku.

Robie Legros je choreografka a performérka žijúca v Brne. Od roku 2009 pracovala na tvorbe a uvedení mnohých tanečných sól a predstavení v spolupráci so živými hudobníkmi. Robie iniciovala ako režisérka niekoľko medzinárodných interdisciplinárnych projektov divadla, ktoré boli uvedené u nás a v zahraničí.

Hudba: Jordina Millà
Tanec & text: Julyen Hamilton, Robie Legros
Svetlá: Matthieu Legros
Ko-produkcia: creat studio a ORBITA

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy. Projekt finančne podporilo Štatutárne mesto Brno a Ministerstvo kultúry Českej republiky. Partnerom projektu je A4 – priestor súčasnej kultúry.

vstupné: predpredaj 9 € / 4 € zľavnené // na mieste 12 € / 8 € zľavnené