okt

23

streda o 20:00

Otomo Yoshihide Special Big Band

vstupné: predpredaj 27 € / 22 € zľavnené // na mieste 32 € / 27 € zľavnené

Japonský skladateľ a hudobník – gitarista aj hráč na gramofón a elektroniku – Otomo Yoshihide patrí ku kľúčovým postavám svetovej (nielen) experimentálnej hudby.

Už v 90. rokoch sa preslávil ako líder skupiny Ground Zero a odvtedy tvoril sólo alebo s spoluprácach v rôznych štýlových zákutiach, od voľnej improvizácie, noisu a jazzu až po klasiku. Hoci záber jeho tvorby je skutočne široký, jeho spoločnou črtou je, že k hudbe vždy pristupoval priamočiaro, na základe jasného plánu, bez akejkoľvek dvojzmyselnosti či zastierania.

Po Yoshihideho sólovom projekte v A4 túto jeseň zahviezdi unikátny sedemnásťčlenný Otomo Yoshihide Special Big Band – jazzovo-electroakustický improvizačný projekt, ktorý je vyvrcholením hudobníkovej doterajšej tvorby, ako aj aktuálnej koncertnej sezóny. Svojím jazzovým prístupom je súbor zároveň nástupcom Otomo Yoshihide New Jazz Quintet (1999-2004) a jeho rozšírenej verzie Otomo Yoshihide New Jazz Orchestra. Nespútaná energia a nadžánrový zážitok.

Gitara: Otomo Yoshihide
Klavír, elektrický klavír: Eto Naoko
Klávesy, harmonika: Kondo Tatsuo
Akordeón: Okuchi Shunsuke
Basgitara: Kawai Shinobu
Bicie, perkusie: Kobayashi Takefumi
Bicie: Itoken
Perkusie: Aikawa Hitomi
Electronika, sínusové vlny: Sachiko M
Flauta, pikola: Saito Kan
Klarinet: Inoue Nashie
Saxofón: Egawa Ryoko, Suzuki Hiroshi & Higashi Ryota
Trúbka, krídlovka: Sato Shutoku
Pozauna: Imagome Osamu
Tuba: Kimura Jinya

Milé publikum,

Vedenie Ministerstva kultúry SR podniká kroky, ktoré likvidujú slovenskú kultúru! Ich mocenské zásahy a zmeny zákonov ohrozujú naše fungovanie, ale aj slobodu a rozmanitosť umenia. Protestujeme proti tomuto smerovaniu! Kultúrne centrá združené v sieti Anténa vyzývajú vás, naše publikum, aby ste neboli ľahostajní. Sledujte aktuálne dianie, navštevujte kultúrne priestory a diskutujte.

Zostaňte s nami a bojujme spoločne za slobodnú kultúru.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

vstupné: predpredaj 27 € / 22 € zľavnené // na mieste 32 € / 27 € zľavnené