aug

27

utorok o 19:00

Hana Kokšalová: Terra Incognita (Premiéra)

vstupné: vstupné dobrovoľné

Príďte sa ponoriť do tajomného sveta podzemia prostredníctvom multimediálnej performancie interdisciplinárnej umelkyne a performerky Hany Kokšalovej. Jej predstavenie Terra Incognita je výsledkom mesačnej rezidencie umelkyne v A4 a zavŕšením jej dlhodobého výskumu na tému podzemie. To chápe ako slobodný a nepoznaný priestor, pre človeka len ťažko dostupný, a preto odolávajúci kolonizácii. 

Terra Incognita je kolážou drobných príbehov komplexnej výskumnej témy, odohrávajúcou sa v špeciálnom scénografickom prostredí. Predstavenie vzniklo v spolupráci s hudobníctvom Vendi Heř ako ponor do hlbín zemského aj ľudského tela.

Hana Kokšalová študuje v Ateliéri environment na Fakulte výtvarných umení VÚT v Brne. Pracuje s rôznymi médiami, vytvára performancie, videá, inštalácie a vyjadruje sa v širokej škále prejavov od sociálnej interakcie až po politizujúce performancie inscenované vo verejnom priestore.

Po predstavení nasleduje diskusia, kde spolu s umelkyňou zreflektujeme dojmy z predstavenia a autorkinej praxe.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy. Predstavenie vzniklo v rámci Visegrad Artist Residency Programme s podporou Medzinárodného vyšehradského fondu. Tvrobu predstavenia podporili SE.S.TA – Centrum choreografického rozvoje a Tep39.

vstupné: vstupné dobrovoľné