sep

16

dnes o 19:00

Futurit: Edgelords alebo umeleckí provokatéri?

vstupné: vstupné dobrovoľné

Keď chcete počúvať extrémnu muziku, musíte pripustiť že sa budete stretávať s divnými témami: nihilizmus, násilie, mizantropia, zvrátený sex. Často to býva fikcia, fantázia, ale často aj samoúčelná vyhrotenosť, za ktorú sa ukrývajú divní ľudia a ich pokrivený pohľad na svet, mizogýnia, rasizmus. Nájde sa tu veľa mladistvej nevybúrenosti, ktorá sa príliš snaží a rýchlo zostarne, a množstvo tých, ktorí kopírujú originály, a strácajú pritom pointu.

Kto je len edgelord, a kto je skutočný umelec – provokatér, satirik? Koho vyhrotená tvorba posúva hudobné aj morálne hranice, prináša tabuizované estetiky a myšlienky?

Viac o tom čo sa skrýva za extrémnou hudbou na hudobnej prednáške Petra Dolníka Futurit.

Témy: Suicide, Memphis rap, Clipping, hipster metal, Throbbing Gristle

Milé publikum,

Vedenie Ministerstva kultúry SR podniká kroky, ktoré likvidujú slovenskú kultúru! Ich mocenské zásahy a zmeny zákonov ohrozujú naše fungovanie, ale aj slobodu a rozmanitosť umenia. Protestujeme proti tomuto smerovaniu! Kultúrne centrá združené v sieti Anténa vyzývajú vás, naše publikum, aby ste neboli ľahostajní. Sledujte aktuálne dianie, navštevujte kultúrne priestory a diskutujte.

Zostaňte s nami a bojujme spoločne za slobodnú kultúru.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy.

vstupné: vstupné dobrovoľné