sep

30

pondelok o 19:00

Eliška Brtnická a kol.: Thin Skin

vstupné: predpredaj 15 € / 10 € zľavnené // na mieste 18 € / 13 € zľavnené

Tvorba/účinkujú: Eliška Brtnická, Alžběta Tichá, Filip Zahradnický (Lukas Bliss); koncept/réžia: Eliška Brtnická; sound design: Roman Džačár, Stanislav Abrahám; light design: Martin Špetlík; svetelný technik/materiály: Prokop Vondruška; kostýmy: Tereza Kopecká; producent: Cirkus Mlejn, z.s.; koprodukcia: DOX

Telo a materiál – dva prvky v jednom priestore, ktorých existencia od seba navzájom závisí. Svet ako grafický model, krajina línií. Kinetická inštalácia ‚levitujúcich‘ tyčí a ľudských tiel. Pohyblivé sochy miznú rovnako rýchlo, ako sa objavia. Ich archetypálne kostry môžeme obaliť významom, alebo len tak nechať plynúť. Telo sa odtláča do hmoty, obraz do mysle, čas sa ohýba. Táto intuitívna fyzika demonštruje základné princípy bytia v gravitačnom poli zeme. Thin Skin je krehkosť, zraniteľnosť, nestabilita. Inscenácia získala Cenu medzinárodnej poroty na 29. ročníku Českej tanečnej platformy.

Toto predstavenie je súčasťou festivalu Prieniky, takže A4 ročná členská karta naň neplatí.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Nadácia mesta Bratislavy. Podujatie podporili aj Nadácia Slovenskej sporiteľne, ZSE, Prvá stavebná sporiteľňa.

vstupné: predpredaj 15 € / 10 € zľavnené // na mieste 18 € / 13 € zľavnené