nov

14

štvrtok o 20:00

Uhol_92: Toni Wolff zisťuje, že prerobila milióny (verzia Emma)

vstupné: predpredaj 12 € / 7 € zľavnené // na mieste 15 € / 11 € zľavnené

Text a réžia A. Vrzgula, dramaturgia K. Cvečková, scéna a kostýmy A. Kutliaková, produkcia K. Kováčová, hudba J. Čech, choreografia J. Jablonský, technická spolupráca J. Čech, P. Dolog, hrajú K. Gurová, L. Libjaková, J. Jablonský, K. Spáčová, P. Tilajčík

Originálna činohra mapuje rozšírený fenomén internetového konšpiritualizmu. Do súčasnosti sa vracia priekopníčka ženskej psychoanalýzy Toni Wolff (1888 – 1953), kolegyňa a milenka Gustava Junga. Ako zareaguje na to, že za laické výklady jej teórií dnes ľudia platia doslova milióny?

Inscenácia vznikla v dvoch naštudovaniach, ktoré pozývajú k dvojakému čítaniu tém. Verzia Carl je v podaní Jakuba Jablonského a verzia Emma v podaní Petra Tilajčíka. Každá z verzií prináša rovnaký dejový oblúk, ale s konkrétnym obsadením sa mení optika a s tým spojené gendrové a vzťahové nuansy. Prehovorí k vám viac téma rodičovstva alebo narušených priateľských vzťahov? A ako sa zmení príbeh Toni Wolff, ak ho nerozpráva v prítomnosti svojho milenca Junga, ale jeho manželky Emmy? Príďte si postupne pozrieť obe verzie a dostanete 100 % umeleckého zámeru.

Toni Wolff… bola ocenená Cenou DOSKY v kategórii Najlepší kostým sezóny 2023/2024 (Bet Moth) a Cenou Nadácie Tatra banky v kategórii Divadlo – Mladý tvorca (Alžbeta Vrzgula).

Reprízu z verejných zdrojov podporil hlavný partner Fond na podporu umenia.

vstupné: predpredaj 12 € / 7 € zľavnené // na mieste 15 € / 11 € zľavnené